info

Limburg One is het samenwerkingsverband tussen de 2 Limburgse ijshockeyclubs. Haskey Hasselt en Luna Tigers Lommel. Sinds 2016 hebben deze twee clubs de krachten verenigd om het competitie ijshockey in Limburg sterk te maken.

Limburg One wordt gedreven door een team van enthousiaste ijshockey ouders en andere enthousiastelingen die een hart hebben voor de snelste teamsport ter wereld.

Er zijn teams voor alle leeftijden en voor ieder spelersniveau. De allerjongsten vanaf  5-6 jaar en beginners kunnen instappen in de rookie class, waarna ze kunnen doorgroeien naar hun leeftijdscategorie. De teams zijn als volgt onderverdeeld: U8 – U10 – U12 – U14 – U16 – U19 – Divisie 3 – Divisie 1.
Los van de competitie is er ook een recreatief team, Dinoz, dat enkel vriendschappelijke wedstrijden speelt.

Wat oudere geschiedenis en het ontstaan van Haskey Hasselt…
Tijdens de openingsfeesten van de Hasseltse ijsbaan gaf de Herentalse ijshockeyclub een demonstratiewedstrijd. Meteen de gelegenheid om een nieuwe club uit de grond te stampen.

In 1972 wordt Haskey (HAS = Hasselt KEY = hockey) als naam van de nieuwe club gekozen.

In 1973 treed Haskey toe tot de KBIJF en neemt deel aan de competitie in BD3. Daar blijven ze tot 1977.

In 1980 is Haskey in staat om met 3 teams deel te nemen aan de Belgische en Nederlandse competitie.
In 1983 wordt Haskey kampioen in tweede divisie. Na het behalen van deze kampioenstitel treed Hasselt aan in de Nederlandse tweede divisie waar ze eindigen op een verdienstelijke 4de plaats. Daarna halen de Limburgers steeds slechtere resultaten.

In 1986 moet de Hasseltse ijsbaan de deuren sluiten, deels omdat hij niet meer geschikt is voor het spelen van ijshockey wedstrijden.
De ijsbaan werd volledig gemoderniseerd en voorzien van een dak. Haskey was ondertussen een van de betere BD teams geworden mede door de hulp van enkele voormalige White caps spelers.

In 1998 haalt Haskey de kampioenstitel in de Belgische eerste divisie, het jaar daarop starten ze met 5 teams in de Belgische competitie.
In het seizoen 2005-2006 behaald het eerste team in BD1 de Belgische titel binnen.

In het seizoen 2015-2016 behaalde onze recreanten de nationale titel en promoveerden ze naar DIV 2